lauantai 15. marraskuuta 2014

Vehnätöntä ja sokeritonta elämää: Suklaapähkinäcookies

Reilu vuosi sitten minulla diagnosoitiin kilpirauhasen vajaatoiminta. Kun tutkin asiaa enemmän, sain selville, että ko diagnoosin saaneille suositellaan gluteenitonta ja vähähiilihydraattista ruokavaliota. Koska urheilen ja liikun paljon, hiilihydraateista luopuminen on mahdotonta, kehoni tarvitsee polttoainetta. Mutta gluteenitonta ruokavaliota suosin aina kun mahdollista, ja erityisesti vältän valkoista vehnää ja sokeria. Olen huomannut, miten niiden syömisen jälkeen kehossa tuntuu tukalalta ja turvonneelta. 

Pidän kuitenkin leipomisesta, ja olen innostunut siitä uudestaan, kun olen alkanut kokeilla kaikenlaisia vehnättömiä ja sokerittomia leivonnaisia. Kokeileminen on hauskaa, ja joskus kokeilut jopa onnistuvat. Niinkuin esimerkiksi nämä suklaapähkinäcookies, joiden perusresepti löytyy Elana's Pantry -nimiseltä blogilta. Sovelsin hieman reseptiä. Nämä keksit sopivat gluteenittomaan, sokerittomaan ja paleo-ruokavalioon, ja luultavasti karppaajillekin.

Minulla on ystäväpiirissäni toinen toistaan taitavampia leipureita ja kriittisiä herkuttelijoita, mutta näitä cookieseja kehtaisin tarjota jopa heille. :)
 
Nauti hyvällä omallatunnolla! Resepti kuvan alla...


 
Suklaapähkinäcookies
 
5 dl mantelijauhoja
1/3 tl ruokasoodaa
1/2 dl steviaa
1 tl aitoa vaniljajauhetta
 
Sekoita kuivat aineet ja lisää seokseen:
 
1 muna
1 dl kookosöljyä
1/2 dl öljyä (esim. macadamiaöljyä)
Hunajaa tai agavesiirappia muutama rl (maun mukaan)
 
Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja lisää:
 
sokeritonta suklaata paloiteltuna
hasselpähkinää paloiteltuna
 
 
Muotoile leivinpaperille sopivankokoisia taikinapalloja ja paina litteäksi.
Huomaa, että taikina juurikaan kohoa eikä litisty uunissa.
 
Paista 175 -asteessa n. 15 minuuttia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti